2016 m. vasario 7 d.

Spanakopita su vištiena

Spanakopita - graikiškas špinatų ir fetos pyragas (ar pyragėliai) su filo tešla, valgomas kaip užkandis. Aš pagaminsiu visiškai nerealią spanakopitos improvizaciją! Ji iš užkandžio čia virsta antruoju patiekalu, beje, gana šventiškai atrodančiu. Žodžiu, tai kremiškas troškinys, užklotas traškios tešlos plutele. :)

Ingredientai:
200 g špinatų
500-600 g vištienos filė, supjaustytų gabaliukais
1 raudona paprika (nebūtina, bet man čia norėjosi gaivios daržovės)
100 g sviesto (3 kartam)
5 skiltelės česnako
2 š. miltų
0,5 puodelio (~150 ml) sultinio
0,5 puodelio riebesnės grietinėlės
150 g fetos tipo sūrio
Pluoštelio (~50 g) šviežių krapų
Pluoštelio svogūnų laiškų
Filo tešlos, 4-6 lakštai
Druskos, pipirų


Gaminimas:
Jeigu turite, naudokite ketaus keptuvę (ar tokią, kurią galima dėti į orkaitę).

1. Gerai nuplaukite špinatus ir sudėkite į įkaitintą keptuvę. Kepti keletą minučių, kol špinatai sukris ir suvys, tuomet sudėti juos į atskirą indą ir nupilti visą susidariusį skystį.


2. Nusausinti keptuvę, įdėti gabalą sviesto ir ant aukštos temperatūros pakepinti vištienos gabaliukus, kol apskrus. Vištieną pabarstyti druska ir pipirais, susmulkinti papriką ir sudėti į vištieną. Po kelių minučių vištieną sudėti pas špinatus.


3. Toje pačioje keptuve išlydome antrą sviesto gabalą ir įspaudžiame 5 česnako skilteles. Maišant pakepinti ant mažos ugnies apie 1 minutę, tada įdėti 2 š. miltų ir gerai išmaišyti iki vienalytės, gelsvos pastos. Supilti vištienos sultinį, grietinėlę, išmaišyti. Susmulkinti krapus ir svogūnų laiškus, sudėti į keptuvę (šiek tiek krapų pasilikite). Atgal į keptuvę sudėkite vištieną su špinatais, įtrupinkite fetą ir išmaišykite. Troškinys turi būti labai tirštas.

4. Jeigu viską kepėte paprastoje keptuvėje, kaip aš - perkelkite troškinį į kepimo indą.

5. Dabar įdomiausia dalis: likusį sviesto gabalą išlydykite mikrobangėje. Pasitiesti filo tešlos lakštą ir kulinarinio teptuko pagalba aptepti lydytu sviestu. Lakštą sulamdyti į gniužulą (galima ir paplėšyti) ir kloti ant troškinio viršaus. Tokiu principu užkloti visą troškinį filo tešlos gniužulais.




6. Kepti 200 C orkaitėje apie 20 min., arba kol filo tešla gražiai paruduos. Ištraukus apibarstyti likusiais krapais.

Skanaus!



Recepto šaltinis čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Sultingas pyragas su feta ir špinatais

Nesaldžių pyragų mėgėjams. Panašių receptų internetuose apstu, bet aš turiu argumentų kodėl reikia rinktis manąjį ;) Aš žinau Šio Pyrago ...