2016 m. kovo 2 d.

Geras kalakutienos kepsnys su gerom salotom


Žinote, aš niekad nemokėjau teisingai iškepti vištienos/kalakutienos krūtinėlės kepsnio keptuvėje. Kažkas vis ne taip: tai per sausa, tai per daug apdega ir pradeda rūkti, tai prilimpa prie keptuvės taip, kad neįmanoma atkrapštyt nuo dugno... Jei šis jausmas jums pažįstamas - nusipirkit ketaus keptuvę ir jūsų problemos baigsis šiam gyvenime.

Ingredientai:
500 g kalakutienos file (2 gabaliukai)
Marinatui:
2 š. sojos
2 š. balzamiko acto (ar citrinos sulčių)
1 š. alyvuogių aliejaus
2 š. aštraus sriracha padažo (yra pirkti Eastambul. Patikėkit - verta)
Žiupsnis baltų pipirų


Nerealiomis salotoms:
Pora saujų rukolos salotų
Pora saujų vyšninių pomidorų
Sauja riešutų (graikiškų, kedrinių pinijų)
Mažiuko gabaliuko kieto sūrio
Šlakelis alyvuogių aliejaus
Šlakelis balzamiko

Gaminimas:
1. Sumaišyti visus marinato ingredientus ir pamerkti mėsą. Marinavimui pakaks ir 30 minučių.

















2. Įkaitinti keptuvę iki vidutinės ugnies su šiek tiek aliejaus. Įdėti file ir kepti apie 5 minutes. Tada
apversti ir vėl kepti 5 minutes. Būkite kantrūs ir nekrapštykite mėsos nuo keptuvės dugno anksčiau laiko - tai pagrindinė klaida. Dabar likęs kepimo laikas priklauso nuo kepsnio dydžio: aš kepiau vartydama dar apie 6 minutes, dar sumažinus ugnį. Jeigu po 10 min. jūsų namai baisiai aprūko, o kepsniai pavojingai juoduoja - galima pabaigti kepti orkaitėje. Ar kepsnys iškepęs, galite patikrinti dviem būdais: 1) neidealus būdas, bet... įsmeikite šakutę ir paspauskite. Jei iš skylučių bėga skaidrios, permatomos sultys - iškepęs; 2) pirštu pabaksnokite ir įvertinkite mikštumą. Čia tinka ir steiko-pirštų taisyklė: suglauskite nykštį ir mažąjį pirštą. Kitu pirštu pabaksnokite delno pagalvėlę: maždaug tokio kietumo turi būti kepsnys.
3. Mėsos kepimo metu pasidarom salotas: sudedam rukolą, per pusę perpjautus pomidorus, saujoje patraiškytus riešutus ir bulvių skustuku patarkuotą sūrį. Pilam aliejaus ir balzamiko ir išmaišom.

Kepsnį būtų skanu valgyti su bruknių ar spanguolių uogiene.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Sultingas pyragas su feta ir špinatais

Nesaldžių pyragų mėgėjams. Panašių receptų internetuose apstu, bet aš turiu argumentų kodėl reikia rinktis manąjį ;) Aš žinau Šio Pyrago ...