2017 m. vasario 28 d.

Tailandietiška aštri vištienos sriuba

Ilgai galvojau kaip pavadinti šią sriubą, nes galutinis rezultatas - mano improvizacija, remiantis daugeliu tailandietiškų sriubų receptų.
Tai kažkas tarp Tom Yum ir Tom Kha gai/kai :) realiai tarp jų skirtumas tas, kad jei sudėtyje yra krevetės, tai bus Tom Yum, jei vištiena - Tom Kha, bet abiejuose pagrindas yra tokie žvėrys kaip galangalas (imbiero atmaina), citrinžolė, Thai čili ir kaffir laimas..
Bėda tame, kad sunku rasti visus šiuos egzotiškus produktus. Džiaugsmas tame, kad sukonstravau šį receptą su raudonojo kario pasta, kurioje yra absoliučiai VISI šie reikalingi autentiški ingredientai! ;)

Išeiga: 4 porcijos | 1 porcija - 316 kcal
Ingredientai:
1 svogūnas
Pakelis raudonos kario pastos (siūlau Kanokwan)
1 čili pipiras (drąsesniems, nes nuo kario pastos bus aštru)
500g vištienos file
0,5-1 l daržovių ar vištienos sultinio (priklausomai kokio tirštumo norisi)
200 g kokosų pieno
2 saujų smulkių makaroniukų (labai tinka Santa Maria Ramen noodles)
0,5 - 1 laimo
1 a. š. rudo cukraus
1 š. žuvies padažo (nebūtina)
Druskos
Kalendros papuošimui


Gaminimas:
1. Smulkiai supjaustyti svogūną ir pakepinti su šlakeliu aliejaus nesvylančiame puode. Svogūnams suminkštėjus sudėti raudono kario pastą ir maišant šiek tiek pakepti.
2. Kol svogūnai kepa, susmulkinti vištieną ir taip pat dėti į puodą kepti keletai minučių.
3. Vištienai apkepus sumažinti ugnį (kad pienas nesušoktų į gumulus) ir sudėti likusius ingredientus: supilti sultinį, sudėti makaroniukus, kokosų pieną, įspausti laimo sulčių, berti druskos, cukraus ir jei turite - žuvų padažo.
4. Virti užteks 1-2 minutes, arba kol makaroniukai suminkštės. Jei naudosite įprastus, ilgiau verdančius makaronus, tuomet kokosų pieną supilkite pabaigoje.
Patiekite su smulkintais kalendros lapeliais!

Patarimai:
- Galite naudoti 2 indelius kososų pieno ir atitinkamai mažiau sultinio: tuomet patiekalas bus kremiškesnis ir išraiškingesnis. Žinoma, ir riebesnis :)
-  Prieš dedant makaronus patariu juos pasmulkinti, palaužyti. Smulkesni kažkaip skaniau.





3 komentarai:

  1. O, čia labai panašu į maniškę, kur ne taip seniai atradau ir vis dažiau gaminu - https://www.iki.lt/maisto-kultura/receptai/tailandietiska-sriuba-su-krevetemis - Tik čia dar imbieras dedasi - tai taip aštroka aštroka gaunasi :)) Bet man patinka! Ir aš labiau mėgstu su krevetėmis.. Tik nežinojau, kad būtent šitas ingredientas pavadinimą keičia - tai dabar sakysiu, kad mėgstu Tom Yum gaminti - kiečiau skambės :)))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai neblogas receptas! Tik jau krevečių sriubos bijau - vieną kart ištino veidas..:) pasirodo, krevečių kiautai laabai alergizuoja.:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ištiesų atrodo tikrai skaniai. Reikės pasibandyti pačiam pasigaminti tokią sriubytę. Ačiū už receptuką. Sportuok ir maitinkis sveikai kartu su Sporto Klubu tauras bendruomene.

    AtsakytiPanaikinti

Sultingas pyragas su feta ir špinatais

Nesaldžių pyragų mėgėjams. Panašių receptų internetuose apstu, bet aš turiu argumentų kodėl reikia rinktis manąjį ;) Aš žinau Šio Pyrago ...